Πιθανή Ημερομηνία

Share it:

Συνολική διάρκεια κύησης και υπολογισμός πιθανής ημερομηνίας τοκετού. Η συνολική διάρκεια της κύησης είναι 280 ημέρες, υπολογίζοντας από την 1η μέρα της τελευταίας σας περιόδου. Κάθε μαιευτικός μήνας έχει διάρκεια 28 ημερών (4 εβδομάδες). Συνεπώς, προκύπτει ότι η εγκυμοσύνη διαρκεί 10 μαιευτικούς μήνες (10x28=280) ή 40 εβδομάδες και όχι 9 ημερολογιακούς όπως λανθασμένα πιστεύουν κάποιες γυναίκες. Στις περιπτώσεις γυναικών με άστατη περίοδο, ο υπολογισμός της ηλικίας της κύησης γίνεται με υπερηχογράφημα κυρίως μεταξύ 11ης και 16ης εβδομάδας.

 

pregnancy myholydays motherhood

 

Η πιθανή ημερομηνία τοκετού, δηλαδή το πότε θα γεννήσετε υπολογίζεται σύμφωνα με τον κανόνα του Naegele, προσθέτοντας 7 ημέρες στην 1η μέρα της τελευταίας σας περιόδου και μετρώντας τρεις μήνες πίσω. Π.χ Εάν η 1η μέρα της τελευταίας περιόδου ήταν 10 Δεκέμβρη, η πιθανή ημερομηνία τοκετού θα είναι 17 Σεπτέμβριου του επόμενου έτους.

Μην ξεχνάτε όμως ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό γυναικών γεννάει ακριβώς στην πιθανή ημερομηνία τοκετού. Οι περισσότερες γυναίκες μπορεί να γεννήσουν μεταξύ 38ης και 41ης εβδομάδας της κύησης. Ως εκ τούτου σημασία έχει η σωστή παρακολούθηση για να φέρετε στο κόσμο ένα υγιές παιδί και όχι τα χρονοδιαγράμματα.

 

Βιβλιογραφία: Οδηγίες για την Εγκυμοσύνη Dr Νικόλαος Ι. Καμπάς

Μαιευτήρ-Γυναικολόγος Επιμελητής Γ. Ν Κορίνθου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

 

 

AMED Logos DRAFT 7

 

alkyoni logo

 

logo nutrilove

 

iyp lg

© Copyright 2020 | Weddings – Christenings – Motherhood | Created by Elvira Mavraki