Εργασία και Θηλασμός

Share it:

Η επιστροφή στην εργασία σας δεν σημαίνει απαραίτητα και τη διακοπή του θηλασμού και της χορήγησης μητρικού γάλακτος. Ο προγραμματισμός και ο κατάλληλος σχεδιασμός θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μητρικό θηλασμό και τα συνδυαστικά του οφέλη τόσο για εσάς όσο και για το βρέφος.

Ιδανικό θα ήταν για τους πρώτους μήνες, η μητέρα να μπορεί να βρίσκεται διαρκώς μαζί με το βρέφος της, να το θηλάζει συστηματικά και να δημιουργήσουν αυτό το μοναδικό δέσιμο μητέρας - παιδιού. Όταν έρθει η στιγμή να επιστρέψει στην εργασία της, η μητέρα θα χρειαστεί να αντλήσει το γάλα της, ειδικά για ένα μωρό που δεν λαμβάνει ακόμη στέρεες τροφές. 

Η άντληση του μητρικού γάλακτος μπορεί να γίνει με το χέρι ή με κάποια ειδική αντλία. Σε όλες τις περιπτώσεις άντλησης είναι πολύ σημαντικό τα χέρια να είναι καθαρά και το γάλα να συλλέγεται σε αποστειρωμένο δοχείο. Το μητρικό γάλα που θα αντληθεί αποθηκεύεται είτε στο μπιμπερό που έγινε η άντληση είτε στα ειδικά πλαστικά σακουλάκια ή δοχεία αποθήκευσης γάλακτος που θα βρείτε στο εμπόριο. 

Προσοχή σε μπιμπερό και σακουλάκια που περιέχουν δισφαινόλες!

 

breastfeeding bnw myholydays

 

Η άντληση μπορεί να μην είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για ένα βρέφος που ήδη λαμβάνει τρία (3) γεύματα στερεών τροφών. Το βρέφος αυτό μπορεί να θηλάζει, όταν η μητέρα επιστρέφει στο σπίτι. Σε κάθε μετάβαση, καλό είναι να υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής του μωρού στο πρόσωπο φροντίδας και στις νέες συνθήκες σίτισης και διατροφής του.

 

Πηγή: Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

AMED Logos DRAFT 7

 

alkyoni logo

 

logo nutrilove

 

iyp lg

© Copyright 2020 | Weddings – Christenings – Motherhood | Created by Elvira Mavraki